نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد گفت: اینکه در کشور امکان تولید خوراک دام وجود دارد اما دائم به بهانه واردات خوراک دام، فرآوردههای دامی گران می شود و مسئولان حوزه کشاورزی هم اقدامی نمیکنند، سئوال برانگیز است.
آیت الله محمدرضا ناصری در دیدار با استاندار یزد، معاونان وی و اعضای ستاد تنظیم بازار یزد با بیان اینکه همه انسانها در زندگی خود هدفی را دنبال می کنند اما برخی اهداف مهم و مفید دارای امتیاز است، اظهار داشت: در دنیا برخی برای دنیاطلبی حرکت می کنند و نظر آنها فقط رسیدن به لذتهای دنیایی است اما در مکتب اسلام، حرکت به سمتی است که تعالی و کمال انسان و رسیدن به قرب خدای متعال را به دنبال دارد.
وی افزود: همه انسانها سعادت و شقاوت دنیا و آخرت خود را در همین دنیا رقم میزنند و بر اساس آیات و روایات، انسانها نتیجه اعمالی را که در این دنیا انجام دادهاند را هم در دنیا و هم در آخرت میبینند و البته که نیات انسانها از عمل آنها مهمتر است زیرا نیت و انگیزه است که انسان را به حرکت وا میدارد.
ناصری عنوان کرد: باید در همه امور رضایت خدا را در نظر بگیریم هرچند که کار مورد رضای خدا، به ذائقه عدهای خوش نیاید و عدهای را ناراحت کند زیرا خداوند وعده داده که اگر خدمت به بندگان خدا و اسلام بر اساس رضایت او باشد، خودش بندگانش را کفایت می کند همچنانکه امام خمینی (ره) فرمودند که آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند و چون امام رضای خدا، یاری دین خدا و خدمت به مردم را مدنظر داشت، خدا کمک کرد و هنوز هم آمریکا هیچ غلطی نتوانسته بکند.
وی بیان کرد: اگر برای رضایت افراد کاری انجام شود که آن کار مورد غضب خدا باشد، او را به دست خود مردم میسپارد و این امر امروز مصداق دارد و اطمینان داشته باشید که مستکبران برای ما هیچکاری نخواهند کرد.
ناصری با تاکید بر اینکه همه کارها دست خداست و اگر لطف خدا نباشد هیچ کاری انجام نمی شود، اظهار داشت: اگر در مسیر حق قدم برداریم و رضایت خدا را مدنظر قرار دهیم و به خدا توکل کنیم، خدا خودش امور را تسهیل خواهد کرد.
نماینده ولی فقیه در استان یزد در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: امروز مسئولان تمام علت گرانیها را به مسئله ارز ربط میدهند در حالی که بسیاری از گرانیها به ارز ربط ندارد و دلالی و واسطهگری و درخواست سودهای نامتعارف علت آن است.
وی عنوان کرد: گوشت و میوه و بسیاری خوراکیهای دیگر ربطی به ارز ندارد بلکه به سبک خرید و فروش و دلالیها وابسته است و مسئولان امر باید برای این موضوع چاره اندیشی کنند.
ناصری ادامه داد: اینکه گرانی شیر و تخم مرغ و مرغ و …. به خوراک دام ربط داده می شود، منطقی نیست اول اینکه در کشور ما ظرفیت تولید خوراک دام وجود دارد ضمن اینکه اگر خوراک دام گران میشود، فرآورده دامی هم باید به همان نسبت گران شود نه اینکه چندین برابر گران شود.
امام جمعه یزد تصریح کرد: این گرانیها افسارگسیخته است و دولت هم آنچنان که باید و شاید نظارت ندارد و هر صنفی به هر نحوی که خود تشخیص میدهد، اجناس را گران میکند و چون می دانند نظارتها جدی نیست و کاری با آنها ندارند، هر طور که دوست دارند عمل میکنند.
ناصری ادامه داد: کالایی که به دست مردم میرسد باید ردیابی و سپس قیمتگذاری واقعی شود و مسئولان نباید اجازه دهند قیمت گذاریها بیضابطه انجام شود.
وی تاکید کرد: اینکه بعد از ۴۰ سال با این همه شعار خودکفایی دولتها، نتوانیم سویا و ذرت و خوراک دام را خودمان تولید کنیم، زیبنده نیست و وزارت جهاد کشاورزی باید یک حرکت جهادی کند و ابلاغ کند که در همه استانها اقدام به تولید خوراک دام شود و این راهکاری ساده است اما نمیدانم چرا این کار را انجام نمیدهند.
ناصری عنوان کرد: در استانی نظیر یزد آب کم است اما در استانی نظیر خوزستان، مازندران و گیلان چرا این تولیدات انجام نمیشود، سئوال برانگیز است.
وی تصریح کرد: اینکه سال را به نام سال جهش تولید اعلام میکنند، باید از همین جا آغاز کرد و جهش تولید در همین تولیدات ساده و خودکفا شدن در آنهاست.
امام جمعه یزد تاکید کرد: مسئولان فکری جدی برای دلالان و واسطههایی که افسارگسیخته اقدام به قیمتگذاری میکنند، داشته باشند و حداقل در استان یزد هم برای این موضوع و هم تولید خوراک دام به روش گلخانهای چاره اندیشی شود.
استاندار یزد:
وضعیت تورمی یزد اصلاح شد
استاندار یزد گفت: یزد همواره در شرایط تورم، در شرایط تورمیتری نسبت به کشور قرار داشت اما این وضعیت اکنون اصلاح شده و این استان دیگر در صدر استانهای دارای تورم نیست.
محمدعلی طالبی در دیدار اعضای ستاد تنظیم بازار استان یزد با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد اظهار داشت: یزد در حوزه تنظیم بازار پس از گرانی بنزین در کشور اولین استانی بودیم که ستاد تنظیم بازار را تشکیل داد همچنین به محض شیوع کرونا در یزد ستاد تنظیم بازار به شکل فعالتری تشکیل شد و اکنون در سطح کشور یکی از فعالترین ستادهای تنظیم بازار مربوط به استان یزد است.
وی با اشاره به اینکه استان یزد همواره در شرایط تورمی، وضعیتی به مراتب بدتر از تورم موجود در کشور داشت و همواره در صدر استانهای دارای تورم بالا بود، افزود: این وضعیت به تدریج اصلاح شده و اکنون وضعیت متوسطی دارد و با سیاستگذاریهایی که انجام شد، تورم یزد دیگر از تورم کشور بیشتر نیست و توانسته ایم این موضوع را مدیریت کنیم اما به هر حال مشکلاتی در بازار وجود دارد که باعث نارضایتی مردم شده است.
استاندار یزد بیان کرد: عمده مشکلات بازار به کمبود ارز در کشور بر میگردد زیرا این امر جریان تولید را تحت تاثیر قرار داده و البته برخی سوء مدیریتها نیز باعث افزایش قیمتها شده ولی به تدریج سیاستگذاریهای غلط و آیین نامه هایی که نتایج خوبی نداشت، اصلاح شد.
وی عنوان کرد: امیدواریم کمتر شاهد بیتدبیری ها در حوزه مسائل اقتصادی باشیم که بخش عمده ای از این بی تدبیریها به موضوع اختصاص ارز باز می گردد که مسائل خاص خود را به وجود آورده است.
طالبی تاکید کرد: همه در استان وظایف خود را انجام می دهند و با وجود همه کمبودها از جمله کمبود نیروی انسانی و پشتیبانی در امر نظارت، با همکاری سایر دستگاهها تلاش در بهبود امور دارند.
وی ادامه داد: اقدامات تنبیهی خوبی نیز برای متخلفان بازار در نظر گرفته شده ضمن اینکه علاوه بر سازمان صنعت، معدن و تجارت همچنین تعزیرات، فرمانداران نیز فعال در حوزه تنظیم بازار فعال شده اند.
استاندار یزد اظهار امیدواری کرد: اتفاقات خوبی در کشور رقم بخورد و فضای روانی که به افزایش قیمتها دامن زده، تعدیل و مشکلات از سر کشور رفع شود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد خبر داد:
رسیدگی به شکایات مردمی تخلفات بازار یزد در کمتر از ۴۸ ساعت
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد با اشاره به اینکه روزانه ۲۰۰ تماس مردمی با سامانه ۱۲۴ برای گزارش تخلفات بازار برقرار میشود که رسیدگی به آنها در کمتر از ۴۸ ساعت انجام می شود.
محمدرضا علمدار یزدی در دیدار استاندار و اعضای ستاد تنظیم بازار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد اظهار داشت: تامین، توزیع، نظارت و اطلاع رسانی چهار رکن اصلی در تنظیم بازار است که در بحث تامین، جهاد کشاورزی، واحدهای تولیدی، تجار، شرکت غله و …. در حال کمک رسانی هستند.
وی افزود: در حوزه توزیع که مرحله اصلی کار سازمان صنعت، معدن و تجارت است، روش توزیع ویژه در دستور کار قرار گرفت و برای کالاهایی نظیر گوشت، مرغ، برنج، شکر و میوه شب عید که عمدتا با ارز دولتی وارد شده است، دستورالعمل ویژه ای را اجرا کردیم.
علمدار یزدی عنوان کرد: بر اساس این دستورالعمل، یزد به چهار منطقه تقسیم شد که در هر منطقه ۲۷ فروشگاه بزرگ، شرکت تعاونی و … زیر پوشش کالاهای تنظیم بازار قرار گرفت و در مجموع ۱۱۰ فروشگاه، مرکز توزیع اصلی شد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد ادامه داد: برای هر فروشگاه یک بازرس مقیم مستقر شد و اگر از فروشگاه تخلفی گزارش شد، به سرعت از فهرست توزیع کالاهای تنظیم بازار خارج و فروشگاه جدید در لیست قرار گرفت.
وی از راه اندازی سامانههای توزیع شکر، لاستیک سبک و سنگین و سامانه توزیع کالاهای اساسی در یزد خبر داد و گفت: موجودی کالاها را نیز با سیستم جامع انبارها که هدف آن استاندارد سازی و تعیین محل دقیق ذخیره سازی کالا و اطلاعات مربوط به کالاهاست را رصد و پایش می کنیم و تاکنون ۲۸ هزار انبار را ثبت و شناسایی کرده ایم.
علمدار یزدی در مورد علت اصلی گرانی ها نیز بیان کرد: علت افزایش قیمت ها به طور عمده بحث عدم تخصیص ارز است و برخی کالاها را نمی توانیم از گمرک ترخیص کنیم.
وی افزود: تغییر نرخ ارز رسمی به ارز آزاد برای بسیاری از کالا مثل برنج، گوشت، بذر و …، وابستگی ماشین آلات و لوازم یدکی به خارج از کشور، عدم تخصیص ارز به کالاهای در انتظار ترخیص در گمرک، هزینه های گزاف انتقال ارز توسط صراف، افزایش تقاضای کاذب از طریق مردم را نیز از عوامل اثرگذار در گرانیها دانست.
علمدار یزدی تاکید کرد: تلاش ما این است نرخی را تصویب و ابلاغ کنیم مگر اینکه یزد را در زمره پنچ استان اول کشور به لحاظ ارزانتر بودن نرخ کالا قرار دهد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد در مورد نظارت ها نیز بیان کرد: هشت محور برای اقدامات نظارتی داریم و روزی ۲۰۰ تلفن به ۱۲۴ می شود که ۲۰ درصد آن قابلیت رسیدگی دارد و ۴۸ ساعته نیز کار رسیدگی به تخلفات انجام می شود.
وی تاکید کرد: هدف ما نا امن کردن محل عرضه برای کالاهای قاچاق است و گشت های مشترک با استانداری، فرمانداری، اتاق اصناف، مرکز اصناف و … به طور مرتب در حال انجام است.